torsdag 9. oktober 2008

Brødmeldinger, spam og annet mas

En ny arbeidsplass betyr ny e-postadresse og dermed mye ny informasjon som kommer flytende min vei. Det virker også naturlig for den nye arbeidsgiveren å sette meg opp på flere nye e-postlister: "Det er viktig at den nye arbeidstakeren blir informert om arbeidsplassen og det som foregår der."

Alt dette er gjort i beste mening. Som ny på ny plass er det viktig å være informert og bli inkludert. Og jeg kan ikke klage på inkluderingen. Jeg er på en hel haug med e-postlister slik at jeg skal få med meg alt som skjer, fra rent faglige lister til sosiale og frivillig-fysisk-forstring lister. I tillegg kommer driftsmeldinger om ditt og datt, samt nettleksjoner om diverse forhold som arbeidsplassen vil at de ansatte skal gå igjennom i håp om at det kan komme til nytte.

Noe er veldig bra, noe er veldig nyttig, noe er interessant og noe er spennende. Men MYE er bare brødmeldinger jeg overhode ikke har noen interesse av! Jeg trenger ikke vite at det skal monteres nye varmtvannsberedere i bygg G! Jeg ANER Ikke hvor bygg G er en gang, langt mindre har jeg noe der å gjøre!

MEN: Har avsenderen tenk noe på at selv om det er fryktelig raskt og effektivt å videresende (forwarde er vel strengt tatt ikke ett norsk ord ennå?) e-poster, er det ikke sikkert de samme e-postene er like raske og effektive å lese? Har du noen gang opplevd å motta en e-post som ser omtrent noe slik ut:


****

Med vennlig hilsen
Petrine Petrusdottir

Tlf: 12 23 34 45/56 67 78 89


Fra: Brita Brittaasen På vegne av Jobben min
Sendt: 45. oktober 2038 09:16
Til: Hans Hansen
Emne: VS: VS: Invitasjon!!! :)

Med vennlig hilsen
Brita Brittaasen

Tlf: 98 87 76 65/54 43 32 21


Fra: Petter Pettersen
Sendt: 44. oktober 2038 16:14
Til: Alle sammen som står i adressalista
Emne: VS: VS: VS: Invitasjon!!! :)

Hei!

Vedlagt følger invitasjon til høstferien!

Jeg håper at dere kan sende dette videre til aktuelle kjente og kjære!

****


En slik e-post er å leve med, men det kommer kanskje 5-10 hver dag. Og enkelte er videresendt 6-7 ganger, og innholdet kommer som regel nederst.

Moralen er

1) Å passe på å redigere ALL e-post du ønsker å videresende. Selv om du bruker 3 minutter av din tid til å organisere e-posten på en slik måte at den er lett å oppfatte for mottakeren, sparer det mottakeren for mye irritasjon og frustrasjon, og er du heldig får du neste gang en velorganisert e-post i retur slik at du selv slipper å bruke av din tid til å finne ut om dette var noe for deg!

2) Er du sikker på at mottakeren er interessert i akkurat det du ønsker å videresende? Er det relevant for mottakeren?

3) EMNE/SUBJECT-FELTET er til for å BRUKES! Beskriver emnet innholdet i e-posten? Det er faktisk lov å skrive flere e-poster (det er jo som kjent en lett sak å lage en ny e-post!) en til hvert emne, slik at mottakeren kan lese den e-posten som for han/henne føles mest aktuell!

Det var dagens hjertesukk... om :nettvett

Jeg hørte nokså treffende på: Jeff Buckley - So Real mens jeg skrev dette.

Ingen kommentarer: