mandag 9. juni 2008

Skal rasisme lønne seg?

Det er med sjokk jeg i kveld leser nrk nyheter. Mange husker nok Holmliadrapet i 2001. Den drapsdømt gjerningsmann med sterke nazistiske sympatier får nå en arv på en kvart million. Også andre profilerte fremmedhatere som blant annet Tore Tvedt mottar også en større pengesum. Pengene stammer fra arven etter avdøde Clara Weltzin som i sitt testamente skrev at hennes formue skulle gå til personer som jobbet mot fremmedinnvandring til Norge. Hun etterlot seg ingen arvinger, men derimot et testamente som lukter fremmedfrykt lang vei sammen med total mangel på solidaritet og respekt for individet. Blant annet skulle leiligheten hun etterlot seg selges til en norskfødt person med norske foreldre.

I 2008 burde en rasismeparagraf kunne gå inn og ugyldiggjøre et slikt testamente som så tydelig viser rasisme i sin simpleste form. Yttringsfrihet er en ting, regelrett trakasering, mobbing, rasisme og drap er noe helt annet.

Jeg håper frøken Weltzin havnet en plass hvor hun selv kan føle hvordan det er å føle seg "velkommen". Mye tyder på at heisen i hennes tilfelle ikke førte henne oppover...