mandag 26. mai 2008

FBK - Brønnøyoil

Da vår kjære kampreferent plutselig dro på forlystelsestur til det sentrale Nord-Canada har nr 9 på eget initiativ tatt på seg ansvaret med å formidle fotballske gledesscener og tåredryppende ballader fra Strindheim Kunstgress denne gangen. Vi håper selvsagt at vår kjære 3G så RASKT som mulig vil befinne seg i sentrale strøk av det FBKske univers til neste kamp.

Mandag 26. mai i det herrens år 2008 ble det spilt kamp mellom Brønnøyoil og FBK på plastgresset på Strindheim en sen ettermiddagsstund. FBK startet kampen med vårsolen lavt nede til høyre med spill mot venstre (evt mot høyre om du betraktet kampen fra den andre siden). Dommeren satte i gang kampen med et spinkelt blås i dommerfløyta, men FBK-guttene hadde bare noen spede spark på ballen før Brønnøyoil tok over initiativet. Det virket ikke som om FBK'erne hadde fått varmet opp, til tross for dunst av tigerbalsam og en lett varmende vårsol. Bevegelsene og touchen satt ikke og bevegelige Brønnøyoilspillere gled lett i mellom. Og det måtte gå som det ofte går når det ene laget står og ser på, mens det andre scorer mål: Det ene laget ligger under og det andre ikke.

Men så gikk det opp for FBK-beina at det var fotballkamp og ikke en koselig systund med Earl Grey te med sukker og melk, og Safarikjeks som skulle foregå på den grønne plastikken. Pasningene satt etter hvert og plutselig ble løpene iverksatt. Før vi visste ordet av det var vi plutselig vitne til det ene mønsterangrepet etter det andre. Etter gode kombinasjoner så satt ballen i nettet og FBK var ajour.

Stillingen 1-1 sto seg til pause og i andre omgang presset FBK høyt. Men til tross for at FBK hadde spillet var det en solid porsjon god Brønnøyoilkeeper og en enda større dose uflaks som må forklare at ikke Leif Egil, Håvard, Jørgen, Nils Erland, Håvard nr 2, Magne ikke fikk satt sjansene. Nok en gang var stolpen i veien eller stortåa hakket for liten. Faktisk var sømmen i skoa til Jørgen sydd med for smekker tråd i et tilfelle, SÅ nære var FBK til å gå opp i ledelsen.

Utover i omgangen begynte Brønnøyoil å spille med en større andel skitne kort i ermet. Temperaturen økte betraktlig, og dommeren begynte å miste kontrollen på kampen. FBK'erne begynte å trå hardere til i taklingene og viste at de ikke var redde for å gå i krigen.

Som det ofte går når et lag jakter på scoring så kommer motlaget kontra. Brønnøyoil fikk en kontring, og forsøket ble effektivt (for effektivt i følge dommerens kortstokk) stoppet av Gustav. Brønnøyoilspilleren gikk i bakken som en sekk muggent potetmel, mens Nr 9 hos Fbk reagerte som seg hør og bør med "Hva? Hæ? Dommer! Han LA seg ned! Du kan ikke blåse for slikt!!?". Det gule kortet spratt ut av den svartkleddes høyre baklomme på dommershortsen til Nr 9s fortvilelse.

Det påfølgende frisparket endte dessverre med nok et mål til Brønnøyoil, helt imot spillets gang.

Etter 2-1 målet presset Fbk hardt for redusering. Men nok en gang var uttellingen av sjansene ikke på Fbks sponsorliste, laget stanget og stanget, både mot stolper, marginer og uflaks. Mot kampens slutt pådro Fbk seg nok et gult kort ene og alene på grunn av frustrasjon. Den eneste "belønningen" Jørgen fikk for nok en overbevisende kamp på kanten var å se gult. Og om ikke dette var nok, så klarte Brønnøyoil å kontre inn sitt tredje og kampens siste mål helt på tampen.

Fbk gikk nok en gang av banen slukkøret, men med visshet om at de var de moralske vinnerne. Men sånt blir det ikke poeng av. Men laget er absolutt på rett vei, det er bare å vente på ketchupeffekten!

Laget: Martin - Nils Erland, Trond Are - Jørgen, Håvard K, Håvard R, Magne, Gustav - Leif
Mål Fbk: Håvard K
Gule kort FBK: Gustav, Jørgen
----------------
Ellers så hørte jeg på: Def Leppard - Armageddon It mens jeg skrev dette.

3 kommentarer:

Gjermund sa...

... er tilbake! Men for ett kampreferat du har skrevet; lurer forresten også på hvor langt det hadde blitt hvis vi hadde vunnet den kampen. :)

Også kjent som Guzzi sa...

Det hadde fort blitt noen bind da :D Den gode gamle FBK siden har jo skyld i noe... mye å boltre seg i der. Den ligger faktisk ute i verden den dag i dag!

Sjekk ut: http://www.nt.ntnu.no/users/gustavw/fbk/index4.htm

Anonym sa...

Den gamle siden var jeg tilfeldigvis inne på for mange år siden da jeg fremdeles studerte. Husker jeg syntes det så veldig gøygøy ut å spille på dette laget. Og nå er drømmen blitt virkelighet.